ICT LEADERS FINLANd

Tapahtumat

CIO Agenda – Näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle – Kirjan julkistamistilaisuus 16.9.2021

elo 18, 2021 | TAPAHTUMAT

Seuraa ja osallistu striimin kautta 80 eri henkilön joukkoistamalla kirjoittaman ainutlaatuisen ja sisällöllisesti tärkeän kirjan julkistamistilaisuuteen 16.9.2021 klo 17.00-19.30!

Olemme kirjoittaneet CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle -kirjan 32 lukua ja case-esimerkit kaikille IT:n johtamisen kanssa työskenteleville tiekarttojen luomiseksi IT:n liiketoiminnalliseen johtamiseen ja koronapandemian digiloikan kokemusten hyödyntämiseksi.

Striimaamme kirjan julkistustilaisuuden 16.9.2021 klo 17.00-19.30. Striimin kautta tilaisuutta seuraavat pääsevät osallistumaan tilaisuuteen myös chatin kautta.

Tämän juonnetun tilaisuuden yli 15 puhujaa ja keskustelijaa ovat maamme tunnetuimpia, ansioituneita tietohallintojohtajia sekä IT:n johtamiseen näkyvästi osallistuneita johtajia. Jokainen heistä on myös osallistunut kirjan kirjoittamiseen. Katso tarkemmat tiedot puhujista alempaa. On harmillista, ettemme voi kutsua esiintyjiksi kaikkia kirjan kirjoittajia!

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.


Tilaisuuden ohjelma

Ohjelman tiedot päivittyvät.

17.00 Tilaisuuden avaus ja kirjan esittely.

 • Miksi kirja oli tarpeen kirjoittaa? Juontaja ja ICT Leaders Finland ry:n puheenjohtaja Tomi Dahlberg avaavat tilaisuuden
 • Millainen on kirjan sisältö? Juontaja ja kirjan ensimmäinen toimittaja Päivi Hokkanen keskustelevat kirjan sisällöstä ja toimitusprosessista
 • Ensimmäinen tervehdyspuheenvuoro – Janne Mustonen

Katso tallenne osuudesta 1.

17.30 Makupaloja kirjan Strategia, liiketoimintamallit ja hyvä hallinto -osasta  

 • 17.30 Digitalisaatio osana liiketoimintastrategiaa – Harri Hyvönen
 • 17.45 Liiketoiminnan transformaatioiden toteutus – Kari Suominen
 • 18.00 IT:n johtaminen äkillisissä liiketoiminnan muutoksissa – Pete Nieminen
 • Toinen tervehdyspuheenvuoro – Jukka Heikkilä

 18.15 CIOt keskustelevat pyöreässä pöydässä kirjan sisällön pohjalta
Jukka Holm, Satu Koskinen, Pekka Pajuoja ja Janne Puustinen 

 • Pekka Pajuojan aihe: Puhuuko tietohallinto liiketoiminnan kieltä?– 5 minuutin johdatus aiheeseen
 • Jukka Holmin aihe: Millaisella johtamiskulttuurilla transformaatiot mahdollistuvat? – 5 minuutin johdatus aiheeseen
 • Kolmas tervehdyspuheenvuoro – Jaakko Hirvola

18.50 Toinen ryhmä CIOja keskustelee kirjan sisällön pohjalta
Turkka Keskinen, Sinikka Markkula, Tommi Tuovila ja Antti Valtokari

 • Sinikka Markkulan aihe: Mitä CIO:n työhön kuuluu ihmisten johtajana? – 5 minuutin johdatus aiheeseen
 • Pekka Kimpimäki esittelee aiheen: Miten luottamus ja yhteistyö toteutetaan? – 5 minuutin johdatus aiheeseen

19.20 Miten jatkamme kirjan jälkeen?

 • Kokemuksia verkkotyöpajoista – Janne Kivinen
 • Kirjan sisällön käyttö johtamiskoulutuksessa

19.30 Tilaisuuden päätös
Lämmin kiitos osallistumisesta, antoisia ja oivaltavia lukuhetkiä!


Tilaisuuden puhujat

Tilaisuuden toistakymmentä puhujaa ja keskustelijaa ovat maamme tunnetuimpia, ansioituneita tietohallintojohtajia sekä IT:n johtamiseen näkyvästi osallistuneita johtajia. Jokainen heistä on myös osallistunut kirjan kirjoittamiseen.

Tomi Dahlberg on tietojärjestelmätieteen professori (POP, digitaalisen liiketoiminnan johtaminen) Turun kauppakorkeakoulussa ja hallitusammattilainen. TiVi -lehti luonnehtii häntä IT-johtamisen kestovaikuttajaksi ja moniottelijaksi. ILF:n lisäksi Tomi johtaa puhetta SFS:n standardisointiryhmässä 308 (IT-palveluiden johtaminen ja hallinta), Suomen CIO of the year valintaraadissa ja hän on IAC:n varapuheenjohtaja (vastuulueena Eurooppa). Tomi on ICT Leaders Finland ry:n puheenjohtaja.

Jaakko Hirvola (DI) on Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja ja toimialan Eurooppa-järjestön Orgalimin hallituksen puheenjohtaja. Koko aiemman uransa hän on IT- ja liiketoimintakonsulttina tukenut yrityksiä näiden muutoksissa. Hän on toiminut palveluyritysten johtotehtävissä Suomessa, Pohjoismaissa ja Euroopassa mm. Capgeminin palveluksessa 1988-2005, Affecton maajohtajana 2005-2006 sekä 2006 alkaen EY:n liikkeenjohdon konsultoinnista vastaavana partnerina ja toimitusjohtajana 2013-2018.

Päivi Hokkanen (KTT) toimi n. 20 vuoden ajan tietohallintojohtajana kaupan, median ja palveluiden toimialoilla sekä kehitysjohtajana SoteDigi Oy:ssä. Tällä hetkellä työ keskittyy hallitustyöhön Digia Oyj:ssä, MPY Yrityspalvelut Oyj:ssä ja Wointi Oy:ssä. Lisäksi hän toimii yritysjohdon mentorina ja Keskuskauppakamarin IT-ehtojen seurantaryhmän jäsenenä.

Jukka Holm on Neova groupin tietohallintojohtaja. Ennen tätä tehtävää hän on työskennellyt tietohallinnon johtamistehtävissä laaja-alaisesti logistiikan ja prosessiteollisuuden yrityksissä Suomessa ja ulkomailla mm. Nesteellä, Fortumilla, Danzasilla, DHL:llä ja Postilla. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat tietohallinnon ja liiketoiminnan yhteistyö, muutosjohtaminen sekä erilaiset liiketoiminnan transformaatiot.

Harri Hyvönen, FT, DI (TuTa) on tehnyt monipuolisen työuran tietohallinnon ja liiketoiminnan johtotehtävissä sekä kv. korporaatioissa että myös julkisen hallinnon palveluksessa. Harri on ollut toteuttamassa laajoja kehittämishankkeita, joissa muutosjohtaminen ja strategian jalkauttaminen ICT:n tukemana ovat olleet keskeisiä teemoja. Digitalisaation mahdollistama transformaatio on erityisesti hänen kiinnostuksensa kohteena ja hänen väitöskirjatutkimuksensa (JYU/Tietotekniikka 2015) myös tätä ajankohtaista aihetta käsitteli.

Turkka Keskinen toimii UPM:n tietohallintojohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä Turkka on toiminut useissa eri talousjohdon tehtävissä aina tehtaalta konsernitasolle. Hänellä on myös kokemusta laajojen, kansainvälisten IT-projektien johtamisesta sekä henkilöstöhallinnosta. Monissa tehtävissä on ollut merkittävänä elementtinä muutoksen johtaminen. Näin myös nykyisessä CIO-tehtävässä, jossa IT on ollut sekä osa laajempaa transformaatiota että sen mahdollistaja. Turkka toimii myös SaaS-pohjaisia IT-palveluhallinnan ohjelmistoja tuottavan Efecten hallituksessa.

Pekka Kimpimäki on toiminut järjestelmätoimittajan johtaja- ja päällikkötehtävissä. Tätä ennen Pekka on toiminut mm. IT-konsulttina sekä CIO ja CTO tehtävissä. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat tietojohtaminen, liiketoiminnan kehittäminen, digitalisaatio ja muutoksen johtaminen. Nykyisin Pekka toimii IT-palveluiden, toiminnan kehittämisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa Työterveyslaitoksella. ILF:n sihteerinä hän toiminut vuodesta 2020.

Janne Kivinen työskentelee Sandvik Mining and Rock Solutions liiketoiminta-alueen IT yksikössä vastuualueenaan liiketoimintasovellusten ja -palvelujen kehittäminen, ylläpito ja tukitoiminnot. Jannella on yli 20 vuoden kokemus tuotekehityksen, liiketoiminnan kehityksen ja tietohallinnon asiantuntija- ja johtotehtävistä suurissa ja keskisuurissa kansainvälisissä yrityksissä.

Satu Koskinen on kokenut kehitys- ja muutosjohtaja, jonka kokemuspakista löytyy niin CIO tehtäviä, kuin liiketoimintayksiköiden vetotehtäviä eri toimialoilla. Satu on myös kansainvälisissä projektivesissä keitetty osaaja, omien sanojensa mukaan mielellään myös hieman nörtti,   josta esimerkkinä hän nostaa koodaamistaustansa  ja tekniset projektit ulkomailla esille. Koulutus Sadulla on sekä tekninen että kaupallinen, mutta hän uskoo jatkuvaan kouluttautumiseen, jonka vuoksi työn alla on hyvin ajankohtainen aihe – korkeakoulututkinto kyberturvallisuudesta. Tällä hetkellä Satu työskentelee työeläkevakuutusyhtiöiden yhteisiä palveluja hoitavassa Arek Oy:ssa CIO:na ja varmistaa joukkojensa kanssa, että tärkeät työeläkevakuuttamisen palvelut toimivat Suomessa luotettavasti.

Sinikka Markkula on Orion Oyj:n tietohallintojohtaja. Ennen tätä tehtävää hän työskenteli ABB-konsernissa tietohallinnon ja tuotekehityksen johtamistehtävissä globaalisti. Hän on ollut visioimassa ja johtamassa lukuisia muutoshankkeita. Liiketoimintakyvykkyyksien kehittäminen digitalisaation avulla ja tietohallinnon johtaminen ovat hänen nykyisen tehtävänsä ydin.

Janne Mustonen toimii TIVIA ry:n ja sen omistaman TIVIA Infuture Oy:n toimitusjohtajana sekä Tietotekniikan tutkimussäätiön asiamiehenä. Hän siirtyi tehtävään kesän alussa BusinessOulusta, jossa hän vastasi Oulun alueen ICT-toimialan hyvinvoinnista esimerkiksi luomalla globaaleja vientikanavia yrityksille ja toisaalta mahdollistamalla globaalien teknologiayritysten sijoittumisen Ouluun. Janne on hengittänyt samaa ilmaa ICT-alan yritysten kanssa viimeiset 16 vuotta ja rakentanut luottamukselliset suhteet merkittävään määrään suomalaisia ICT-alan yrityksiä. Päivittäinen yhteistyö yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa jatkuu edelleen esimerkiksi Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän työskenteli projektijohtajana Oulu Innovationissa, jossa hän vastasi ICT-klustereiden rakentamisesta. Hän on toiminut myös Oulun kaupungin kehityspäällikkönä ja kehittänyt kaupungin roolia aktiivisena kehityskumppanina ICT-alan yrityksille ja tutkimuslaitoksille, niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Pete Nieminen toimii liiketoiminnan johtamis- ja kehitystehtävissä TietoEVRY:llä, jossa hänen fokusalueenaan tällä hetkellä ovat SAP, julkipilvi ja kyberturvallisuus. Hänet on valittu 11 kertaa Suomen TOP 100 tietotekniikkavaikuttajien joukkoon. Petellä on yli 20 vuoden kokemus uusista teknologiaratkaisuista, tietohallinnosta, liiketoimintojen kehittämisestä digitalisuuden eri muodoissa ja johtamisesta. CIO roolissa hän on toiminut mm. Enfo:lla ja Salomaa Group:issa.

Pekka Pajuoja on Senior Director (CIO) Business Finlandissa ja sitä ennen toiminut Tekesin tietohallintojohtajana. Pekka on tehnyt aiemmin pitkän rupeaman myös ohjelmistoyrityksissä. Hänen valmentamansa tiimi on yksi valtionhallinnon digitalisaation edelläkävijöistä, ja hän haluaa kirittää kaikkia kehittämään asiakkailleen yhä parempia palveluja. Pekka sielultaan kehittäjä ja valmentavan johtamisen vahva kannattaja.

Janne Puustinen toimii Valmetin tietohallintojohtajana. Paperikoneiden tuotekehityksestä alkanut ura on erinäisten vaiheiden jälkeen vienyt Jannen ensin Metson yhden liiketoiminta-alueen tietohallintojohtajaksi ja siitä Metson jakautumisen myötä uudelleensyntyneen Valmetin tietohallintojohtajaksi. Valmetin IT:n Puustinen on rakentanut alusta alkaen ja on omalla työllään ollut isossa osassa rakentamassa Valmetista sitä, mikä se on nyt.

Kari Suominen on työskennellyt ICT-johtajana (CIO) Suomen Kantaverkkoyhtiö Fingridissä 8 vuotta. Hänen päävastuunsa ovat liiketoiminnan digitalisointi ja digitaalinen turvallisuus. Tämän lisäksi hän kuuluu EU:n kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöelimen ENTSO-E:n digitaaliseen komiteaan. Kari Suominen on myös valtio-omisteisen DigiFinlandin hallituksen jäsen. DigiFinland kehittää palveluja edistääkseen terveys- ja sosiaalipalvelujen sekä pelastusalan digitalisointia.

Mikko Torikka on IT Insiderin päätoimittaja ja modernin työn konsultti Sulavalla. Hän on seurannut digitalisaation ja tietohallinnon kehitystä Suomessa yli 20 vuoden ajan ensin toimittajana ja myöhemmin päätoimittajana. Ennen nykyisiä tehtäviään Mikko toimi Tivin, Tekniikka & Talouden ja Mikrobitin päätoimittajana ja oli mukana vuoden CIO:n valintaraadissa vuosina 2012-2019.

Tommi Tuovila on toiminut Nesteen tietohallintojohtajana vuodesta 2013. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut useissa tietohallinnon johtamistehtävistä eri toimialoilla. Tommin mielestä digitaalisen teknologian pitää ensisijaisesti edistää ihmisten hyvinvointia, turvallisuutta ja kestävää kehitystä.


Kirjan tilaaminen

Tilaa postitse ja sähköisenä toimitettava CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle -kirja tämän sivun kautta.

Kirjan hinta on 39 €. ILFin jäsenet saavat kirjan jäsenetuna.


Lisätietoja

Lisätietoja saat (puhelin 050 550 5718, Tomi Dahlberg) tai .