ICT LEADERS FINLANd

Tapahtumat

Pyöreä pöytä 21.10.2021: Miten koronapandemia vaikutti IT:n johtamiseen ja mitä opimme?

syys 15, 2021 | TAPAHTUMAT

Kutsumme ILFin jäsenet ja ystävät ILFin pyöreän pöydän verkkotyöpajaan torstaina 21.10.2021 klo 17.00-18.30 aiheena ”Miten korona pandemia vaikutti IT:n johtamiseen ja mitä opimme?”

Tuotimme joukkoistamalla pitkälti verkkotyöpajoissa tehdyn työn pohjalta kirjan ”CIO Agenda näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle. Julkistimme sen 16.9.2021. Työpajat yhdessä kirjoittaminen samalla keskustellen kirjoitettavasta aiheesta ja kirjoittamisen synnyttämisestä ajatuksista olivat hienoja oppimis ja verkostoitumistilaisuuksia. Siksi jatkamme niitä keskittyen kussakin työpajassa yhteen aiheeseen. Verkkotyöpaja on virtuaalinen pyöreä pöytä, jossa jokainen voi istua pöydän ääressä itselleen parhaiten sopivassa paikassa kotona, työpaikalla, vapaaajan asunnolla,Suomessa tai ulkomailla. ICT leaders Finland (ILF) on valtakunnallinen laajasti ymmärretyn IT:n (IT, BT, OT, data,…) johtamista toteuttavien ja siitä kiinnostuneiden puolueeton, sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon yhteisö. Verkkotyöpaja sopii hyvin toiminnan valtakunnalliseen luonteeseen. Vastaavasti puolueettomuus, sitoutumattomuus ja voittoa tavoittelemattomuus mahdollistavat avoimen ja monikäsitteisen keskustelun, kokemusten ja mielipiteiden vaihdon vertaisten kesken ilman johonkin tiettyyn maailmankatsomukseen, ideologiaan, aatteeseen, ismiin, teoriaan, liiketoimintaan, liittyvää sidosta.

Koronapandemian vaikutusta IT:n käyttöön on kuvattu käsitteellä digiloikka. Digiloikkaa ei kuitenkaan ole määritelty. Keskustelu digiloikasta ja korona pandemian IT vaikutuksista painottuu ylikorostuneesti etätyön ja työtilojen tarpeen muutoksiin. Korona pandemian aikana kehitetyt uudet IT:tä soveltavat liiketoiminnat, tuotteet, palvelut, toimintatavat, sekä niiden strategiatyö ja liiketoimintamallivaikutukset ovat toistaiseksi äneet vähäiselle huomiolle. Sama pätee myös niihin edellytyksiin, menetelmiin ja tapoihin, joita on tarvittu näiden innovaatioiden kehittämiseksi, usein aikatauluissa ja tavoilla, joita pidettiin mahdottomina ennen pandemiaa. Työpajassa keräämme tietoa ja keskustelemme IT johtamisen caseista korona pandemian aikana, jotta voimme jakaa niissä saatuja kokemuksia ja oppeja IT ja liiketoimintajohdolle. Työpajan keskeiset tulokset julkaistetaan TIVIAn IT Inderissa kokoamamme tiedon jakamiseksi.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma

17.0017.05 Työpajan aiheen ja casejen kuvaamiseen käytettävän dokumentti templaten esittely
Tomi Dahlberg (KTT), ICT Leaders Finland ry:n puheenjohtaja

17.0518.30 Yhdessä kirjoittaminen ja keskustelu caseista
Mikäli ilmoittautuneiden suuri määrä sitä edellyttää, jakaudumme  breakout roomeihin osaksi aikaa työskentelyä.


Valtakunnallisen osallistumisen mahdollistamiseksi tilaisuus järjestetään verkkotyöpajana. Käytämme Zoomia ja työpajaosuudessa Google Docsia.

Lisää ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja -kenttään se Google-tunnus (sähköpostiosoite), jolla pääset editoimaan Google Docs -tiedostoja työpajassa.

Lähetämme ilmoittautuneille kalenterikutsun osallistu Zoom-osallistumisohjeiden kera.

Ilmoitathan meille ajoissa osoitteeseen mikäli et pääsekään osallistumaan.

Lisätietoja verkkotyöpajasta saat puheenjohtaja@ilf.fi (puhelin 050 550 5718) tai .