ICT LEADERS FINLANd

Tapahtumat

Delphi-tutkimuksen tulosten julkistus

maalis 28, 2024 | TAPAHTUMAT

Tule kuulemaan 18.4.2024 klo 17–18, mitkä asiat suomalaiset IT-johtajat kokevat tärkeiksi työlleen!

Pyysimme marras-joulukuussa 2023 yli 400 suomalaista CIO:a, CDO:ta ja IT-johtajaa arvioimaan, mitkä asiat he kokevat tärkeiksi työlleen IT-johtajana. Saimme ICT Leaders Finlandin nimissä tehtyyn tutkimukseen kaikkiaan 119 vastausta. Vuoden 2023 lopussa pyyntöömme vastasi 100 IT-johtajaa. Lähetimme tammikuussa 2024 vielä yhden vastauspyynnön arvioidaksemme tulostemme luotettavuutta. Saimme 19 lisävastausta.

Pyysimme vastaajia arvioimaan ensin 44 asian tärkeyden työlleen. Näiden vastausten ja vastaajien ehdottamien noin 50 uuden asian avulla pyysimme vastaajia toisella kerralla arvioimaan 34 asian tärkeyden työlleen. Niistä 28 oli mukana jo ensimmäisellä kierroksella, joten vastanneet IT-johtajat arvioivat kaikkiaan 50 asian tärkeyden työlleen.

ILFin hallituksen tutkimustoiminnasta vastaavat jäsenet ja tutkimuksen toteuttajat Tomi Dahlberg ja Päivi Hokkanen kertovat 18.4.2024 klo 17–18 kaikille kiinnostuneille avoimessa verkkotilaisuudessa vastauksista analysoidut tulokset.

Kuinka tärkeäksi suomalaiset IT-johtajat kokevat IT:n johtamisen liiketoimintastrategian osana? Kuinka tärkeitä ovat tietoturva ja toiminnan jatkuvuuden turvaaminen? Entä henkilöstön kyvykkyyksien kehittäminen tai kovasti hypetettyjen tekoälyn ja pilvipalveluiden kaltaisten teknologioiden soveltaminen liiketoimintaan? Ovatko kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvät asiat tai nopeasti kasvava regulaatio tärkeitä IT-johtajien työlle?

Eroavatko julkishallinnossa ja yrityksissä työskentelevien IT-johtajien vastaukset? Entä suurissa ja pienissä yrityksissä/organisaatioissa työskentelevien vastaukset? Mikä on muuttunut edellisestä vuonna 2020 tehdystä vastaavasta tutkimuksesta? Millaisia pohdintoja tulokset herättävät?

Vastaamme yllä oleviin ja muihin kysymyksiin 18.4. klo 17–18. Ilmoittaudu kuulemaan ja keskustelemaan verkkotapahtumaan tästä linkistä.