ICT Leaders Finland

Hallitus

Pete Nieminen

Pete Nieminen

Puheenjohtaja -

Pete Nieminen toimii CIOna Kempower Oy:ssä. Aikaisemmin hän toimi liiketoiminnan johtamis- ja kehitystehtävissä TietoEVRY:llä, jossa hänen fokusalueenaan olivat SAP, julkipilvi ja kyberturvallisuus. Hänet on valittu 11 kertaa Suomen TOP 100 tietotekniikkavaikuttajien joukkoon. Petellä on yli 20 vuoden kokemus uusista teknologiaratkaisuista, tietohallinnosta, liiketoimintojen kehittämisestä digitalisuuden eri muodoissa ja johtamisesta. CIO roolissa hän on toiminut mm. Enfo:lla ja Salomaa Group:issa.

Pauli Wihuri

Pauli Wihuri

Varapuheenjohtaja

Pauli Wihuri toimii Suomen biopankkien osuuskunnan (FINBB) tietohallintojohtajana tehtävänään rakentaa biopankkien yhteisiä kansallisia digitaalisia palveluita biolääketieteellisille tutkimuksille. Pauli on uransa aikana toiminut laaja-alaisesti IT:n ja turvallisuuden johtavissa tehtävissä yrittäjänä ja julkishallinnossa sekä liike-elämässä Nokialla, KPMG:llä, Microsoftilla ja Hewlett-Packardilla.

Marco Halén

Marco Halén

Talousvastaava

Marco Halén on toiminut pitkään tietohallintojohtajana finanssialalla. Tällä hetkellä hän tuo maahan Ovumin IT-tutkimuspalveluita, konsultoi organisaatioita digitalisaation johtamiseen liittyen ja valmistelee aiheesta väitöskirjaa Aalto-yliopistossa.

Pekka Kimpimäki

Pekka Kimpimäki

Sihteeri

Pekka Kimpimäki on toiminut järjestelmätoimittajan johtaja ja päällikkö tehtävissä. Tätä ennen Pekka on toiminut mm. IT-konsulttina sekä CIO ja CTO tehtävissä. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat tietojohtaminen, liiketoiminnan kehittäminen, digitalisaatio ja muutoksen johtaminen. Nykyisin Pekka toimii IT-palveluiden, toiminnan kehittämisen sekä liiketoiminnan kehittämisen parissa Työterveyslaitoksella. ILF:n sihteerinä hän toiminut vuodesta 2020.

Piia Niinikoski

Piia Niinikoski

Viestintävastaava -

Piia Niinikoski on viidennen vuoden tietojohtamisen opiskelija Tampereelta. Piia on ILF:n hallituksen historian toinen opiskelijajäsen.

Tomi Dahlberg

Tomi Dahlberg

Jäsen

Tomi Dahlberg on tietojärjestelmätieteen professori (POP, digitaalisen liiketoiminnan johtaminen) Turun kauppakorkeakoulussa ja hallitusammattilainen. TiVi -lehti luonnehtii häntä IT-johtamisen kestovaikuttajaksi ja moniottelijaksi. ILF:n lisäksi Tomi johtaa puhetta SFS:n standardisointiryhmässä 308 (IT-palveluiden johtaminen ja hallinta), Suomen CIO of the year valintaraadissa ja hän on IAC:n varapuheenjohtaja (vastuulueena Eurooppa).

Kari Hiekkanen

Jäsen

Yliopettaja, Haaga-Helia

Päivi Hokkanen

Päivi Hokkanen

Jäsen

Päivi Hokkanen (KTT) on toiminut yli 20 vuoden ajan tietohallintojohtajana kaupan, median ja palveluiden toimialoilla sekä kehitysjohtajana SoteDigi Oy:ssä. Tällä hetkellä Päivi toimii hallitusammattilaisena ja on mm. Wointi Oy:n hallituksen jäsen sekä toimii LUT-yliopiston tutkimusryhmässä, joka työstää väitöstutkimusta tekoälyn käyttöönotosta suomalaisissa yrityksissä.

Antti Kleemola

Jäsen

Antti Kleemola toimii Finnairin tietohallintojohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Ennen nykyistä rooliaan hän on tominut CIO/CDO tehtävissä Outokummulla, VR:llä ja Vapossa (nykyisin Neova Group). Anttilla on yli 15-vuoden kokemus liiketoiminnan ja yritysten toimintojen kehittämisestä IT- ja digikyvykkyysien avulla. Ensimmäiset kannuksensa Antti on hankkinut toimimalla Accenturella konsulttina laajoissa teknologia hankkeissa.

Kimmo Koho

Kimmo Koho

Jäsen

Kimmo Koho on työskennellyt IT:n parissa yli 25 vuotta valmistavassa teollisuudessa ja kaupan alalla. Erilaiset työtehtävät ovat vieneet häntä Pohjois-Amerikkaan ja Keski-Eurooppaan aikoinaan pidemmiksikin ajoiksi. Viimeiset vuodet hän on vetänyt Oy Transmeri Group Ab:n tietohallintoa ja hän toimii nykyään myös vastuullisuusjohtajana. Hänen vapaa-aikansa täyttävät liikuntaan liittyvät harrastukset ja osa-aikayrittäjyys mökkien vuokrausliiketoiminnan ympärillä.

Juha Matilainen

Juha Matilainen

Jäsen

Juha Matilainen toimii Kalajoen kaupungin Tietohallintojohtajana sekä oman työn ohella myös kaupungin turvallisuuspäällikkönä. Tehtävien myötä vastuulla on mm. alueen kuntien digipalvelualustan ohjausryhmän puheenjohtajuus. Työuraa tietotekniikan parissa on kertynyt jo parikymmentä vuotta, hyvinkin vaihtelevissa tehtävissä. Kaikessa tekemisessä Juhan sydän sykkii virtaustehokkaalle ajattelulle, ihmisläheiselle johtamiselle sekä toiminnan jatkuvalle kehittämiselle, teknologiaa unohtamatta.

Jarmo Nykänen

Jarmo Nykänen

Jäsen

Senior Advisor, myyntijohtaja Gofore/ Liikkeenjohdon konsultointi

Pekka Pajuoja

Pekka Pajuoja

Jäsen

Pekka Pajuoja toimii Business Finlandin IT-johtajana. Hän on sitä ennen ollut Tekesin tietohallintojohtaja ja tehnyt aiemmin pitkän rupeaman myös ohjelmistoyrityksissä. Hän on sielultaan kehittäjä ja valmentavan johtamisen vahva kannattaja.

Ilona Ylinampa

Ilona Ylinampa

Jäsen

Ilona Ylinampa toimii Fujitsu Finlandin varatoimitusjohtajana. Hänellä on laaja kokemus IT- ja teknologialiiketoiminnasta kotimaisista kasvuyrityksistä kansainvälisiin korporaatioihin. Ylinampa on palkittu valtakunnallisesti Vuoden Myynnin Johtajana 2019 ja valittu Tivin 100 IT-Vaikuttajaksi 2021 ja 2022. ICT Leaders Finlandin hallitusjäsenyyden lisäksi hän toimii mm. Teknologiateollisuuden Innovaatio- ja Kilpailukykytyöryhmän varapuheenjohtajana sekä Idea Groupin ja Document Housen hallituksissa. Ylinampaa kiehtoo miten teknologiaa voidaan hyödyntää ihmiskeskeisen tietoyhteiskunnan rakentamisessa sekä vahvistaa tätä kautta kestävää taloudellista menestystä ja turvallisuutta.