ICT LEADERS FINLANd

Artikkelit

Miksi CIO Agenda -kirja kannattaa tilata?

loka 7, 2021 | ARTIKKELIT

Hanki itsellesi, tiimillesi ja kanssasi työskenteleville johtajille ”CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle” -kirja!

Olemme varmaan kaikki kuulleet kyllästymiseen asti digitalisaation ja IT:n merkityksen jatkuvasta kasvusta yritysten liiketoiminnassa ja julkisen hallinnon organisaatioiden toiminnassa. Kyllästymisestä huolimatta hokemat ovat totta. Suuri joukko liiketoiminnan, tietohallinnon ja funktioiden johtamisessa työskentelevistä kohtaa digitalisaation ja IT:n johtamisen haasteen joka päivä. Hyvään digitalisaation johtamiseen tarvitaan siihen soveltuva osaaminen, ymmärrys ja kokemus. IT tuottaa hyötyjä ja tavoiteltuja tuloksia vain johtamisosaamisen avulla.

Kuulimme usein kysymyksen: ”Mistä saa relevantin, puolueettoman ja ajantasaisen tiedon digitalisaation johtamisen tarpeisiin?” Siksi kirjoitimme CIO Agenda – näkemyksiä ja kokemuksia IT:n johtamisesta ylimmälle johdolle -kirjan. Sen 32 aihetta ja case-esimerkit on kirjoitettu kaikille IT:n ja sen johtamisen kanssa työskenteleville hyvien tiekarttojen ja suunnitelmien luomiseksi IT:n liiketoiminnalliseksi soveltamiseksi ja johtamiseksi. Kirjoitimme sen suomeksi IT-kirjallisuuden valtavirrasta poiketen.

Kirja on käytännönläheinen kuvaus IT:n johtamisen tärkeimmistä aiheista. Kaikkiaan 89 suomalaista tietohallintojohtajaa valitsi sen aiheet arvioimalla 101 aiheen tärkeyden työlleen. Joukkoistamalla sekä sisällön kokoaminen että kirjoitustyö kommentteineen ja palautteineen saimme kirjaan useita eri näkökulmia ja syvyyttä. Kirjan kirjoittaminen käynnistyi juuri ennen koronapandemiaa. Pandemia on tehnyt sisällöstä vieläkin tärkeämmän niin yksittäiselle yritykselle ja julkishallinnon organisaatiolle kuin koko suomalaiselle yhteiskunnalle – meidän kaikkien hyvinvoinnille. Tällaista kirjaa ei tietojemme mukaan ole kirjoitettu missään muualla vastaavalla tavalla.

Kirjan perustuu ajatukseen tietohallinnon ja IT:n johtamisesta osana organisaation johtamista ja sen johtamisjärjestelmää. IT:n johtamisen tavoitteena on organisaation strategian, liiketoimintamallien ja liiketoiminnan toteuttamisen mahdollistaminen ja tukeminen. Kirjan mukaan yrityksen strategian, teknologian, ihmisten ja prosessien muodostaman kokonaisuuden sisällä tietohallintoa ja IT:tä johdetaan erilaisin tilanteen vaatimuksin mukaisin painotuksin. Relevanttius, puolueettomuus ja ajantasaisuus tarkoittaa tätä.

Ellei Sinulla jo ole kirjaa, hankki se nyt itsellesi. Vielä enemmän hyötyjä saat, kun hankit kirjan organisaatiosi IT-johtamisesta vastaavan tiimin jäsenille työskentelevätpä he liiketoiminnassa, tietohallinnassa tai funktioissa.  Julkaisemme kirjan taustalla olevat sähköiset aihekortit vuoden 2022 alussa ja synnytämme uutta sähköistä materiaalia. Saat nekin aikanaan käyttöösi rekisteröitymällä kirjan ostajaksi samassa osoitteessa, josta kirja tilataan.

Tilaa kirja osoitteesta: https://tivia.fi/cio-agenda-kirja

Kirjaterveisin,

Päivi Hokkanen                                                               Tomi Dahlberg
Kirjan 1. toimittaja                                                         Kirjan 2. toimittaja